Abehjerne

by mariasilje-
abehjerne

 photo 9C71BB88-5DDF-4230-8691-B0A36D2BF0EA_zpsuvr6o6je.jpg
Abehjerne er en virkelig lækker ret, som gør det betydeligt nemmere at få flere grøntsager ind i måltidet.
Jeg synes det får lidt effekt som et farsbrød, hvilket jo er virkelig lækkert, og dine gæster vil med garanti også synes om det.

Opskrift: 4 personer

1 stort blomkål
600g hakket oksekød
1 pakke bacon i strimler
1 tsk tørret oregano
salt og peber

Evt. tilbehør:

6 kartofler (mellem størrelse)
12 gulerødder

sovs:
1 oksebouillon terning
2 dl minimælk
2 dl vand
2 tsk hvedemel
sovsekulør
peber

 

Fremgangsmåde:

Kog blomkålshovedet i letsaltet vand, 6 minutter. Lad det derefter stå og dryppe af i en sigte, imens du blander farsen.
Bland farsen med oregano, salt og peber.
Fordel farsen så hele blomkålshovedet er dækket af fars.
Dæk farsen med baconskiver.
Bag abehjernen i 60 minutter ved 200 grader.

Tilbehør:
Kog gulerødder og kartofler i letsaltet vand.

Find en lille kasserolle frem, og bring vand i kog, tilføj bouillonterningen og opløs den.
Lav en mel jævning af mel og mælk, og tilføj i gryden. Er sovsen for tyk, så tilføj lidt mere vand.
Smag til med peber, og tilføj sovsekulør til den ønskede farve.

 

SENSE fordeling: pr person
Hf1+2: 1/4 blomkål, 3 gulerødder
Hf3: 150g oksekød + lidt bacon
Hf4: 1 1/2 kartoffel, 1/2 tsk mel
Fedt: tilføj selv lidt.
mælk: 1/2 dl
smagsgiver: oregano, bouillon

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »